محل تبلیغات شما

مدیریت منابع انسانی را شناسایی ، انتخاب ، استخدام ، تربیت و پرورش نیروی انسانی به منظور نیل به اهداف سازمانی تعریف کرده اند.

 منظور از منابع انسانی یک سازمان تمام تمام افرادی که در سطوح مختلف سازمان مشغول به کارند و منظور از سازمان نهاد اجتماعی بزرگ و کوچکی است که به قصد و نیتی خاص برای نیل به اهدافی مشخص به وجود آمده است.

 وظایف مدیریت منابع انسانی

 به تعدادی از وظایف مدیریت منابع انسانی در سازمانها به شرح ذیل اشاره می گردد .

 نظارت بر استخدام در سازمان به طوری که این امر در چهارچوب قانون و مطابق با قوانین و مقررات انجام گیرد و حق و حقوق قانونی متقاضیان مشاغل پایمال نگردد.

 تجزیه و تحلیل و طراحی مشاغل : شناسایی مشاغل و سازماندهی آنها در یک سیستم منسجم و منطقی به طوریکه ویژگی های هر یک مشخص و معین گردد.

 برنامه ریزی برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز سازمان.

 کارمندیابی یعنی شناسایی کسانی که شرایط کافی را برای استخدام در سازمان دارا هستند.

 انتخاب و استخدام بهترین و شایسته ترین نیروهای ممکن برای تصدی مشاغل در سازمان.

 طراحی و تنظیم برنامه هایی که ورود کارکنان جدید به سازمان را تسهیل و به ایشان کمک می کند تا جایگاه صحیح سازمانی و اجتماعی خود را در آن به یابند.

 آموزش کارکنان و تربیت مدیر: شناخت توانایی ها و استعدادهای کارکنان و تربیت و پرورش آنها به طوری که بتوانند با شایستگی از عهده وظایف فعلی و مسئولیت های آتی بر آینده

 طراحی سیستم ارزیابی عملکرد کارکنان

 تعیین حقوق و مزایا( طراحی سیستم حقوق ، دستمزد و پاداش) : پرداخت حقوق و مزایای مناسب و عادلانه برای جبران زحمات کارکنان.

 روابط کارگری: ایجاد روابط حسنه و سازنده با اتحادیه‌ها و سندیکاهای کارگری( وساطت میان سازمان و سندیکاهای کارگری)

 طراحی سیستمی برای رسیدگی به خواسته های شکایت کارکنان

 طراحی سیستم بهداشت و ایمنی محیط کار: ایجاد محیطی سالم و بی خطر برای کار و فعالیت

 طراحی سیستم انضباط

 طراحی سیستم اطلاعاتی مدیریت منابع انسانی تحقیق و جمع آوری اطلاعات درباره مسائل مبتلا به نیروی انسانی سازمان

 کمک به رشد و توسعه سازمان ایجاد هماهنگی میان واحدهای مختلف سازمان و ارائه پیشنهادات مفید و سازنده برای رشد و توسعه بیشتر سازمان

 همانطور که میدانیم سازمان کار و فعالیتی هماهنگ و تشریک مساعی منظم گروهی از انسانها برای نیل به اهدافی معین و از پیش تعیین شده می باشد بنابراین مسئله جذب و به کارگیری صحیح نیروهای متخصص و کاردان برای نیل به آن اهداف همیشه از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد که از وظایف مدیریت منابع انسانی می باشد .

 اصول و ماهیت مدیریت منابع انسانی و به تبع آن روشهای به کارگیری انسان‌ها و نظارت بر کار و عملکرد آنها تغییر نموده است . رفتار خشک ، خشن و اغلب بی رحمانه با کارکنان که در گذشته نه چندان دور و ضروری تلقی می شد . با اصول امروزی مدیریت منابع انسانی ، سازگاری ندارد . صبر و حوصله به جای خشونت ، تفاهم به جای امرو نهی ، تشویق و ترغیب به جای تنبیه ، ایجاد انگیزه به جای اجبار و به طور کلی فراهم آوردن جوی مناسب برای پربارتر کردن زندگی خصوصی و اداری کارکنان از جمله اصول امروزه کار در سازمان و فعالیت های اجتماعی در چهارچوب آن انجام میشود

 نقش مدیریت منابع انسانی در سود بخشی سازمان

 نمونه ای از اقدامات مسئولان امور پرسنلی که می‌تواند با کاهش هزینه‌ها و افزایش تولید و کارایی، به سود بخشی بیشتر سازمان کمک کنند به شرح ذیل می باشد.

 ۱. کاهش اضافه کاری های غیر ضروری با افزایش راندمان کار در ساعات عادی.

 ۲. اتخاذ تدابیر برای کاهش غیبت و مرخصی ها به ظاهر موجه و کنترل آنها.

۳. طراحی صحیح مشاغل برای جلوگیری از اتلاف وقت کارکنان.

۴. جلوگیری از ترک سازمان با مدیریت صحیح و برقراری روابط انسانی و اجتماعی سالم و فراهم کردن محیط مناسبی که باعث خشنودی و رضایت کارکنان شود و در نتیجه مانع از ترک سازمان و هزینه‌های ناشی از آن گردد.

۵. طراحی یک سیستم بهداشت و ایمنی موثر و نظارت دقیق برای بر آن برای جلوگیری از بروز حوادث و متحمل شدن هزینه هایی مانند پرداخت خسارت ، دارو و درمان ،  بیمه های بیکاری یا از کار افتادگی و ضررهای ناشی از توقف کار و اتلاف وقت .

۶. آموزش مهارت های لازم به منظور تربیت کارکنانی که حداکثر بازدهی را داشته باشند.

۷. یافتن و استخدام شایسته ترین فرد ممکن برای هر شغلی و در هر سطحی

۸. طراحی سیستمی برای پرداخت حقوق و مزایا که بتوانند در جذب و نگهداری نیروهای کار را با سایر سازمانها رقابت نماید.

۹. تشویق متصدیان مشاغل ، به گونه‌ای که زمینه مساعدی برای ابراز نظرهای شان درباره کاهش هزینه ها فراهم آید.

 نتیجه ، هدف اصلی مدیریت مدیریت منابع انسانی در هر سازمانی کمک به عملکرد بهتر در سازمان برای نیل به اهداف سازمانی است . کمک به افزایش تولید و بهره وری، موثرترین کمکی که می توان به سازمان نمود.

چهار گروه رهبري وجود دارد :

ویژگیهای مهم رهبری

ماهیت مدیریت منابع انسانی

سازمان ,انسانی ,، ,مدیریت ,منابع ,کارکنان ,منابع انسانی ,مدیریت منابع ,نیل به ,در سازمان ,به جای ,مدیریت منابع انسانی ,ماهیت مدیریت منابع ,وظایف مدیریت منابع

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها